{ "title": "100 Whey Protein", "image": "https://www.protein.gen.tr/images/100-whey-protein-2044.jpg", "date": "20.01.2024 13:13:18", "author": "derya han", "article": [ { "article": "100 whey protein; Türkçede peynir altı suyu proteini olarak bilinen protein supplementi türüdür. Vücut ihtiyaç duyduğu besini kendi kendine üretemez. İnsan vücudu beslenme konusunda eksik kalır. Beslenme insan vücudu için gerekli ve vücudun fiziksel ve yapısal özellikleri için gerekli bir faktördür. Sağlıklı bir vücut için yeterli beslenmek gerekir. Bulunduğumuz yüzyılda hayatımıza giren stres, sağlıksız beslenme, sigara ve alkol tüketimindeki artış sağlıksız uygulanan diyet programları gibi durumlar insanların diğer beslenme desteklerine olan ihtiyaçlarını artırmaktadır. Bu destekler vücudumuzun ihtiyacı olan yeterli vitamin ve minerallerin alınmasını sağlar.

Spor yapan birinin yapmayan birine göre daha fazla protein ve karbonhidrata ihtiyaç duyar. Vücudunuz ne kadar iyi protein toplarsa kas gelişiminiz de o kadar hızlı ve iyi bir şekilde gerçekleşir. Bu nedenle vücudunuzun topladığı protein seviyesini artırmanız kas gelişimine yardımcı olur. Bu aşamada ek besin kullanmak günümüz dünyasında özellikle sporcular tarafından kas gelişimine etkisi sebebiyle daha fazla tercih edilmektedir. Pek çok çeşidi bulunan sporcu ek besinlerinin en önemli ve en çok kullanılan türlerinden birini protein tozları oluşturmaktadır. Protein tozlarının da kendi içinde çeşitleri bulunmaktadır.

Protein grubu içerisinde akıllara ilk gelen tür whey proteindir. Peynir üretimi sırasında meydana gelen protein içeriği yüksek olan maddelerin çeşitli işlemlerden geçerek saflaştırılıp ve konsantre edilmesi ile üretilir. Dünyada en çok kullanılan bir protein çeşididir.

100 Whey protein; (Peynir altı suyu proteini) kana en hızlı karışan bir protein türüdür. Peynir altı suyu proteini içeren ürünler kaslarını geliştirmek hedefi içerisinde olan sporcular tarafından diğerlerine göre daha çok tercih edilen bir üründür. Spor için en etkili proteindir. Hızlı emilir, çabuk sindirilir ve kas yıkımını engeller. İçeriğindeki bütün amino asitler sayesinde kas gelişimi açısından önemlidir. Bu sebeple daha çok tercih edilir.
" } ] }