{ "title": "Bıldırcın Yumurtası Protein", "image": "https://www.protein.gen.tr/images/bildircin-yumurtasi-protein.jpg", "date": "20.01.2024 10:02:20", "author": "Teslime tuğlu", "article": [ { "article": "Bıldırcın yumurtası protein, bildiğimiz tavuk yumurtasını nazaran 6 kat daha fazla fosfor, 9 kat demir, 10 kat protein ve kalori içerir. Bıldırcın yumurtası ılık süt ve balla karıştırılıp tüketilirse astıma, öksürüğe ve alerjik reaksiyonlara iyi gelir. Bıldırcın yumurtasını sağlık sorunları için tüketmeyi düşünüyorsanız çiğ tüketmenizi öneririz çünkü çiğ tüketildiğinde sağlık açısından daha faydalıdır. Çiğ tüketmekten korkanlara normal tavuk yumurtasında olan salmonella mikrobu bıldırcının vücut ısısı yüksek olduğu için bıldırcın yumurtasında asla bulunmaz güvenle tüketebilirsiniz. Bu yumurtalarda yüksek oranlarda bakteri öldüren bir mekanizma vardır ve bu mekanizma vücudumuzu mikrobik enfeksiyonlara korur. Günlük 4- 6 bıldırcın yumurtası yemek metabolizmayı güçlendirir vücut direncimizi arttırır bizi hastalıklara karşı korur enerji verir. Bıldırcın yumurtasını düzenli bir biçimde 4- 5 ay tükettiğimizde sağlığımızda önemli ölçüde düzelme görünür. Ayrı yeten bıldırcın yumurtasında LDL halk dilinde kötü kolesterol olarak bilinen rahatsızlığı önler, düşük olan kolesterolü yani iyi kolesterolü yükselttiği için diyet ve rejim listelerinde bolca bulunur.