{ "title": "Lor Peyniri Protein", "image": "https://www.protein.gen.tr/images/lor-peyniri-protein.jpg", "date": "20.01.2024 03:03:33", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Lor Peyniri Protein, Protein, insan vücudunda en fazla bulunan mineraldir ve vücudumuzda bulunan proteinin yüzde doksan dokuzu kemiklerimizde ve dişlerimizde bulunur. İnsan sağlığı ve özellikle çocukların gelişimi için çok önemlidir. Bu çok faydalı mineral en fazla yumurta, et, süt ürünlerinde bulunur. Süt ürünleri arasında lor peyniri en fazla protein miktarına sahip olan üründür.

Uzmanlara göre peynir altı suyundan elde edilen lor peynirinin biyolojik değerleri 126 olarak tespit edilmiştir. 1 adet yumurtada bulunan protein miktarı ise 100 olarak belirlenmiştir. Yani lor peynirinin biyolojik değeri yumurtadan çok daha yüksektir. Yumurtaya karşı alerjisi olan kişi, lor peyniri tüketerek protein ihtiyacını fazlasıyla karşılayabilmektedir.

Günümüzde birçok hastalığın sebebi dengesiz beslenme olarak kabul edilmektedir. Çocuklu yaşlardan başlayarak vücudu için gerekli olan vitamin ve mineralleri yeteri kadar alan bir kişi diğerlerine göre çok daha sağlıklıdır. Özellikle protein ihtiyacı yeteri kadar karşılanmaz ise insanlar çok erken yaşta dişlerini bir bir kaybetmeye, daha da ilerleyen yaşlarda ise kemik erimesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Hemen her gün kahvaltıda veya diğer öğünlerde yediğimiz peynirleri lor peyniri ile değiştirirsek ihtiyacımız olan protein miktarını büyük ölçüde karşılamış oluruz. Özellikle hamile kadınların ve süt veren annelerin tüketmeleri kendi ve bebeklerinin sağlığı için son derece önemlidir.
" } ] }