Fındık ve cevizi birlikte rondo yardımıyla küçük parçalar haline getiriyoruz.
Bitter çikolatamızı rendenin kalın kısmını kullanarak rendeliyoruz. Muzu küçük parçalar halinde doğruyoruz. Bir kâsenin içine yulaf ezmesini, protein tozunu, rendelenmiş bitter çikolatayı, muzu ve parçalanmış fındık ceviz karışımını ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Daha sonra Hindistan cevizi ve sütü de ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız karışımı bir borcama döküp kaşıkla üzerini düzelttikten sonra buzlukta 6-7 saat bekletiyoruz. Daha sonra küçük barçalar halinde bu karışımı keserek 2 gün içerisinde tüketiyoruz. Kilo problemi olan kişilerin yağsız süt kullanmaları daha iyi olacaktır. Ayrıca bu protein barını antrenmanlar sonrasında kullanmanız da faydalı olacaktır.
Evde protein bar yapımı ile oluşan yiyeceğin besin değerlerine bakacak olduğumuz zaman içeriğinde 250 gram protein, 130 gram karbonhidrat, 20 gram yağ ve 25 gram lif bulunmaktadır.
Bu yiyeceği tüketmek için illa sporla ilgileniyor olmanız gerekmemektedir. Protein tozu kullanmadan bu tarifi uyguladığınız takdirde kendinizi güçsüz hissettiğiniz dönemlerde tatlı niyetine hiçbir katkı maddesi içermeyen bu barları tüketmeniz faydanıza olacaktır.