Bıldırcın Yumurtası Protein
Bıldırcın yumurtası protein, bildiğimiz tavuk yumurtasını nazaran 6 kat daha fazla fosfor, 9 kat demir, 10 kat protein ve kalori içerir. Bıldırcın yumurtası ılık süt ve balla karıştırılıp tüketilirse astıma, öksürüğe ve alerjik reaksiyonlara iyi gelir. Bıldırcın yumurtasını sağlık sorunları için tüketmeyi düşünüyorsanız çiğ tüketmenizi öneririz çünkü çiğ tüketildiğinde sağlık açısından daha faydalıdır.
Çiğ tüketmekten korkanlara normal tavuk yumurtasında olan salmonella mikrobu bıldırcının vücut ısısı yüksek olduğu için bıldırcın yumurtasında asla bulunmaz güvenle tüketebilirsiniz. Bu yumurtalarda yüksek oranlarda bakteri öldüren bir mekanizma vardır ve bu mekanizma vücudumuzu mikrobik enfeksiyonlara korur. Günlük 4- 6 bıldırcın yumurtası yemek metabolizmayı güçlendirir vücut direncimizi arttırır bizi hastalıklara karşı korur enerji verir. Bıldırcın yumurtasını düzenli bir biçimde 4- 5 ay tükettiğimizde sağlığımızda önemli ölçüde düzelme görünür. Ayrı yeten bıldırcın yumurtasında LDL halk dilinde kötü kolesterol olarak bilinen rahatsızlığı önler, düşük olan kolesterolü yani iyi kolesterolü yükselttiği için diyet ve rejim listelerinde bolca bulunur.
Bıldırcın yumurtası protein- Mide ülseri, gastrit, kolit, bağırsak hastalıkları prostat gibi birçok hastalığın giderilmesinde kullanılır.
- Kandaki hemoglobin seviyesini arttırıp kanın akış hızını etkileyip kansızlığın önüne geçer.
- Vücudumuzda bulunan zehir ve mikropları ve metal birleşenleri yok eder.
- Tüberküloz astım, bronşit, şeker gibi hastalıkları önler.
- Karaciğer iltihabında böbrek taşlarının düşmesinde önemli rol oynar.
- Kalp kasını güçlü hale getirip taşikardiyi önler.
- Cinsel gücü ve performansı arttırır.
- Beyindeki bütün hastalıkları önler hafıza geriliğini geçirir Alzheimer faydalıdır.
- Beyin kıvrımlarını elastikiyatını korur.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklardan korunmamızı sağlar organlarımızın genç kalmasına yardımcı olur.
- Derimizin rengini güzelleştirir saçlarımızın çabuk uzamasını sağlığına kavuşmasını sağlayıp kırılmasını önler
- Bıldırcın yumurtasını özellikle yüzümüze maske yaparsak cildimiz güzelleşir.
Bıldırcın yumurtası protein, özellikle bıldırcın yumurtasının yaşlanmayı önlediği gentolojik testlerde kanıtlanmıştır. Bıldırcın yumurtasını 12 hafta sürekli günde iki tane tüketen insanın kanında lipoken ve protein oranı artarken, yaşlanma hormonunun azaldığı gözle görünmüştür.
Bıldırcın yumurtası cildi gençleştirir. Bıldırcın yumurtasını birçok profesör gençlik aşısı olarak tanımlar. Bıldırcın yumurtasını özellikle inşaat işçileri, çok sigara tüketenler, moloz işinde çalışanlar, kömür ve maden ocağı işçileri tüketirse organlarında yüksek oranda dumana maruz kalan insanların organlarında iyileşmelere yol açar.
Bıldırcın yumurtası protein, içeriğindeki maddeler:
185 kalori enerji içerir. Bıldırcın yumurtası yüzde 16 protein içerirken tavuk yumurtası ise yüzde 10 protein içerir. Bıldırcın yumurtasında 3 kat b, a, c, d ve b2 vitaminleri vardır. Tavuk yumurtasından 6 kat fazla demir, potasyum, fosfor içerir.
Bıldırcın yumurtası protein, sağlık açısından bilinmeyenler:
- Sindirim sistemini düzenler kilo almayı önler gastrit, kolit, mide ülseri ve birçok ülseri tedavi eder
- Kan sayımızı hemoglobini arttırır hastalıklara karşı bizi sanki duvar gibi korur önümüze bent gerer
- Anemiyi önler
- Tüberkülozu, veremi, karaciğer ve akciğer iltihabını karaciğer ve akciğer ödemini önler
- Güçlü vitamin ve mineral özellikleriyle kanseri önler
- Karaciğer, böbrek, safra kesesi taşlarını düşürmeye yardımcı olup sancılanma mızı da önler
- Hafızamızı güçlendirip Alzheimer hafıza kaybını beyin kıvrımlarının elastikiyetini güçlendirir daha genç ve daha dinç olmamızı sağlar
- İmmün sistemini düzenler organlarımızı yaşlılık hormonuna karşı koruyup yaşlanmamızı genç kalmamızı sağlar
- Derimizin kırışmasını renk değiştirmesini önler
- Saç sağlığını düzenler kırılmaları saç dökülmesini önler
- Saçımızın uzamasına yardımcı olur
20.01.2024 10:02:20
Bıldırcın Yumurtası Protein ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|