Egg protein, protein türlerinden bir tanesidir. Egg Türkçede yumurtanın karşılığıdır. Yani dolayısıyla yumurta proteini manasına gelmektedir. Proteinler bildiğiniz gibi kas kütlemizin düzgün kalması ve gelişebilmesi için olmazsa olmaz bir besindir. Günlük belli oranlarda protein gereksinimimiz vardır. Kg başına 0.8-1 gr protein normal süreçte ihtiyacımız vardır.
Ancak ağırlık çalışanlar için protein gereksinimi biraz daha farklıdır. Protein ihtiyacı kilo başına 2 grama kadar çıkabilmektedir.
Egg protein çeşitli markalarda olabilmektedir.
Egg proteinler genellikle yumurtanın beyazından elde edilmektedirler. İçeriği muazzam bir aminoasit profili içermekte olan
egg protein ihtiyacınızı diğer protein tozları gibi karşılamaktadır. Neredeyse hiç yağ ve kolesterol içermeyen
egg proteinin kalori oranı da oldukça düşüktür. Bu özellikleri sayesinde hem daha hızlı sonuçlar alabilecek hem de yağsız kas kütlesi daha muazzam bir şekilde ortaya çıkabilecektir.
Egg protein dahil tüm aminoasitler kasların gelişimi ve iyileşme sürecinde çok önem taşıyan maddeler olmaktadır. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde de önemli bir yeri vardır. Amino asitler içinde mTOR sinyal yolunu aktif etmekle sorumlu temel amino asit lösindir. Yumurta beyazında bulunan protein bütün amino asit türlerini içermekte ve yüksek biyolojik değere sahiptir. Aynı zamanda sindirilme oranı da çok yüksektir.
Egg protein yüksek miktarda lösin içermektedir.
Egg protein çeşidi laktoz veya glüten içermediği için vejetaryenler ya da başka beslenme kısıtlamaları olan kişiler tarafından da kullanılabilir.
Egg protein tüketimi kas kütlesi ve kuvvetinde artış meydana getirirken, atletik performans ve dayanıklılığı da geliştirir.