Bıldırcın Yumurtası Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
25 Temmuz 2024

Bıldırcın Yumurtası Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bıldırcın Yumurtası Protein

Bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasına kıyasla daha fazla fosfor, demir, protein ve kalori içerir. Bıldırcın yumurtası ılıtılmış süt ve balla karıştırılıp tüketilirse, astım, öksürük ve alerjik reaksiyonlar gibi sağlık sorunlarına iyi gelir. Bıldırcın yumurtasını sağlık açısından tüketmeyi düşünüyorsanız, çiğ olarak tüketilmesi önerilir çünkü çiğ tüketildiğinde sağlık açısından daha faydalıdır. Çiğ tüketmekten çekinenler için belirtmek gerekir ki, bıldırcın yumurtasında salmonella mikrobu bulunmaz, çünkü bıldırcının vücut ısısı yüksektir. Bu yumurtalarda yüksek oranlarda bakteri öldüren bir mekanizma vardır ve bu mekanizma vücudumuzu mikrobik enfeksiyonlara karşı korur. Günlük 4-6 bıldırcın yumurtası yemek metabolizmayı güçlendirir, vücut direncini artırır, hastalıklara karşı korur ve enerji verir. Bıldırcın yumurtasını düzenli olarak 4-5 ay tükettiğimizde sağlığımızda önemli ölçüde iyileşme görülür. Ayrıca, bıldırcın yumurtası LDL yani kötü kolesterolü önler ve iyi kolesterolü artırdığı için diyet ve rejim listelerinde bolca bulunur.

Bıldırcın Yumurtasının Sağlık Faydaları

  • Mide ülseri, gastrit, kolit ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
  • Kandaki hemoglobin seviyesini artırarak kansızlığın önüne geçer.
  • Vücudumuzdaki zehir, mikroplar ve metal birleşenleri yok eder.
  • Tüberküloz, astım, bronşit ve şeker hastalıklarını önler.
  • Karaciğer iltihaplarının ve böbrek taşlarının düşmesine yardımcı olur.
  • Kalp kasını güçlendirir ve taşikardiyi önler.
  • Cinsel gücü ve performansı artırır.
  • Beyindeki hastalıkları önler, hafıza geriliğini iyileştirir ve Alzheimer'a karşı faydalıdır.
  • Beyin kıvrımlarının elastikiyetini korur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklardan korur ve organlarımızın genç kalmasına yardımcı olur.
  • Derinin rengini güzelleştirir, saçların çabuk uzamasını sağlar ve kırılmalarını önler.
  • Yüzümüze maske olarak uygulandığında cildi güzelleştirir.

Bıldırcın Yumurtası ve Yaşlanma

Bıldırcın yumurtasının yaşlanmayı önlediği bilimsel testlerle kanıtlanmıştır. Bıldırcın yumurtasını 12 hafta boyunca, günde iki adet tüketen bireylerin kanında lipoken ve protein oranı artarken, yaşlanma hormonu azalmaktadır.

Bıldırcın Yumurtasının Diğer Faydaları

Bıldırcın yumurtası cildi gençleştirir. Birçok profesör bu yumurtayı gençlik aşısı olarak tanımlar. Özellikle inşaat işçileri, çok sigara tüketenler, moloz işinde çalışanlar, kömür ve maden ocağı işçileri için önerilir. Dumana maruz kalan organların iyileşmesinde önemli rol oynar.

Bıldırcın Yumurtasının İçeriği

Bıldırcın yumurtası 185 kalori enerji içerir. %16 protein oranına sahipken, tavuk yumurtası %10 protein içerir. Ayrıca, bıldırcın yumurtasında 3 kat daha fazla B, A, C, D ve B2 vitaminleri bulunur. Tavuk yumurtasından 6 kat fazla demir, potasyum ve fosfor içerir.

Bıldırcın Yumurtasının Bilinmeyen Faydaları

  • Sindirim sistemini düzenler, kilo almayı önler, gastrit, kolit ve mide ülserini tedavi eder.
  • Kan sayımını ve hemoglobini artırır, hastalıklara karşı korur.
  • Anemiyi önler.
  • Tüberkülozu, veremi, karaciğer ve akciğer iltihabını önler.
  • Güçlü vitamin ve mineral özellikleriyle kanseri önler.
  • Karaciğer, böbrek ve safra kesesi taşlarının düşmesine yardımcı olur ve sancılanmayı önler.
  • Hafızayı güçlendirir, Alzheimer ve hafıza kaybını önler, beyin kıvrımlarının elastikiyetini artırır.
  • Bağışıklık sistemini düzenler, organlarımızı yaşlılık hormonuna karşı korur.
  • Derinin kırışmasını ve renk değişimlerini önler.
  • Saç sağlığını düzenler, kırılmaları ve saç dökülmesini önler.
  • Saçın uzamasına yardımcı olur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Esenboğa

25 Temmuz 2024 Perşembe

Bıldırcın yumurtasını çiğ olarak tüketmek zorunda mıyız? Salmonella mikrobu olmadığını söylüyorlar ama yine de çiğ tüketmek bana biraz riskli geliyor. Bu konuda deneyimi olan var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Esenboğa,

Bıldırcın yumurtasını çiğ tüketmek zorunda değilsiniz. Salmonella riski olmasa bile, çiğ yumurta tüketimi bağışıklık sistemi zayıf kişiler için riskli olabilir. Bıldırcın yumurtasını haşlayarak veya kızartarak da tüketebilirsiniz. Bu şekilde hem besin değerlerini korur hem de daha güvenli bir tüketim sağlamış olursunuz. Kendi sağlığınız için en doğru yöntemi seçmek her zaman en iyisidir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Proteinlerin Sindirimi

Proteinlerin Sindirimi

Haber Bülteni